Terug

Loopbaanbegeleiding zorgt voor meer zelfredzaamheid

Loopbaanbegeleiding zorgt voor meer zelfredzaamheid. Dit is belangrijk omdat niemand meer een leven lang dezelfde baan heeft. Het is een sterk instrument om te bevorderen dat jij je bewust bent van jouw prioriteit, doelen en kwaliteiten.

Waar bestaan loopbaanbegeleiding uit?

De eerste stap in het maken van de self-assessments. Deze zijn volledige geïntegreerd in dit loopbaanplatform. Het self-assessment bestaat uit laagdrempelige vragenlijsten die jou in 5 tot 30 minuten waardevolle informatie verschaffen voor jouw loopbaan. Het self-assessment bevat een aantal van de meest gebruikte en gewaardeerde vragenlijsten. Voorbeelden hiervan zijn de Big Five, de interessevragenlijst van Holland (ROASEC), de teamrollen van Belbin e de carrièreankers vragenlijst van Edgar Schein. Alle vragenlijsten hebben een rapportage waarin wordt toegelicht wat de uitkomst voor jou betekenen, kan worden opgeslagen en desgewenst meerdere malen worden ingevuld. Daarnaast krijgt je een loopbaancoach/begeleider toegewezen die je helpt door het gehele traject.

Waarom een loopbaanbegeleidingstraject volgen?
Een traject helpt jou om in beweging te komen en verdere stappen te zetten in jouw persoonlijke loopbaan. Je krijgt antwoord op de vraag wat jouw volgende loopbaanstap zou kunnen zijn, en ervaart de voordelen van het hebben van een loopbaancoach.

temp content

even geduld a.u.b.