Terug

Gênante fouten tijdens het solliciteren

Tijdens een sollicitatiegesprek laat je graag een goede indruk achter. Helaas lukt dat niet altijd. Sollicitanten begaan soms gênante fouten.
  1. Iemand met de verkeerde naam aanspreken. Dit komt vaak voor in de aanhef van de sollicitatiebrief en zorgt ervoor dat je iemand snel van je vervreemd.
  2. Een oude brief slechts deels aanpassen. Veel sollicitanten passen een motivatiebrief steeds aan aan een vacature. Begrijpelijk en prima, maar zorg er dan wel voor dat je alles goed aanpast aan de nieuwe vacature. Het vergeten aan te passen van de bedrijfsnaam, het refereren aan een verkeerde vacature of het toegestuurde document opslaan onder de naam van een ander bedrijf. Allemaal fouten waaraan recruiters zich irriteren en waardoor jij meteen door de mand valt.
  3. Onvolledig, onoverzichtelijk of foutief cv. Veel CV's die recruiters tegenkomen roepen vragen op. Het vaak niet duidelijk of een studie wel of niet in afgerond. Of contactgegevens kloppen niet meer. Data die gebruikt wordt in het CV komt niet overeen met die in het LinkedIn-profiel.
  4. Spelfouten. Spelfouten zijn afknappers. Recruiters komen veel taalfouten tegen, die er met een spellingscontrole niet uitgehaald hadden kunnen worden. Laat anderen je brief of CV tegenlezen.
  5. Lelijke vormgeving. Het oog wilt ook wat. Recruiters storen zich aan slordigheden als verschillende lettertypen of -grootten en het ontbreken van paginanummering. Probeer daarnaast consistent om te gaan met leestekens, afkortingen en hoofdletters.
  6. Niet motiveren waarom je solliciteert. Een goede motivatiebrief is belangrijk. Een goed motivatie heeft een toegevoegde waarde op je CV. Geef aan waarom je de overstap wilt maken en waarom je de vacature interessant vindt. Niet alleen het schriftelijk kunnen overbrengen van je motivatie is belangrijk. Het is ook belangrijk dat je je motivatie mondeling goed kan beantwoorden.
  7. Geen antwoord hebben op standaardvragen. De meest gestelde vragen in sollicitatiegesprekken zijn op internet te vinden. Je kunt ze dus goed voorbereiden en hardop oefenen. Dit zorgt ervoor dat je tijdens het sollicitatiegesprek beter uit je woorden komt. Zorg ook dat je voorbeelden hebt bij de vragen, waaruit blijkt dat je een bepaalde eigenschap bezit.
  8. Niet weten wat je komt doen. Zorg dat je goed voorbereid aan tafel zit met een recruiter. Weet wat de organisatie doet, bekijk de website en weet wat er in de vacature staat. Daarnaast is het belangrijk een aantal (inhoudelijke) vragen voor te bereiden.

Voorkom deze fouten tijdens het sollicitatiegesprek en vergroot je kansen op die nieuwe baan. 

Tip. Glimlachen. Veel mensen vergeten te glimlachen tijdens een sollicitatiegesprek. Glimlachen is een van de gemakkelijkste manieren op je kans op een baan te vergroten. Een glimlach laat zien dat je een vriendelijk en leuk persoon bent; iemand waarmee het prettig samenwerking is.

En vergeet ten slotte niet je gesprekspartner, bijvoorbeeld een recruiter, te bedanken na het gesprek.

temp content

even geduld a.u.b.